Mehmet Şevket Eygi

araştırmacı yazar
Vicdansız Müslümanlar!... 
VİCDANLI, merhametli, şuurlu (bilinçli), ahlâklı, faziletli, mürüvvetli Müslümanlar!.. Bu yazı sizleri hedef almıyor, üzerinize almayın, üzülmeyin, hattâ okumayın bu satırları... Bu yazı vicdansız ve daha nice... sız Müslümanlar için yazılmıştır. Arzu ederlerse okurlar, ibret alırlar, düşünürler... Arzu ederlerse bana hakaret edebilirler. Eyvallah...

Afganistan’da din kardeşlerimiz kan ağlıyor. Ülkeleri harabeye döndü. Bir milyon Müslüman öldü. Çingiz orduları ancak bu kadar vahşi olabilirdi. Siz bu faciaya yeteri kadar üzülüyor musunuz? İki sene önce bir kere vah vah tüh tüh demişsiniz, bu üzülmek midir?

Filistinli kardeşlerimiz korkunç bir esaret ve işkence altında. Gazze’de bir milyon Müslüman zindan çilesi çekiyor. Hiçbir suçları, sorumlulukları olmadığı halde Filistin halkı vatanlarından sürüldü, 1948’den beri korkunç zulümlere mâruz bırakılıyor. Bebekler bile öldürülüyor, hastalar hastahanelere taşınamadığı için kıvrana kıvrana can veriyor. Açlık, sefalet, işsizlik, işkence, baskı... Siz bu zulme ne kadar üzülüyorsunuz? Yeteri kadar derseniz, yemin edebilir misiniz? “Ben bir Müslüman olarak Filistinli mazlum kardeşlerim için YETERİ kadar üzülüp kahr olduğumu yeminle beyan ederim...” diyecek haliniz var mı?

Irak’ta bir milyon Müslüman öldürüldü. Yarım milyon çocuk yetim kaldı. Irak yanıyor. Irak’ta ağır yaralı Müslümanlar camilerde öldürüldü. Irak’ta Kur’an parçalandı, yerlere atıldı, çiğnendi, helaya süpürüldü. Siz bunlara yeteri kadar üzülüyor musunuz?

Mısır devletinin anayasasında “Devletin dini İslâm’dır” yazılı ama hapishaneler Müslümanla dolu. Siz buna üzülüyor musunuz?

İsmini vermeyeceğim bir Türkî cumhuriyette birkaç sene önce gösteri yapan Müslümanların üzerine ateş açıldı, birkaç bin kişi öldürüldü.

Orada şu anda binlerce Müslüman çok kötü şartlar altında hapishanelerde inliyor. Orada Ezan okumak bile yasak. Siz buna üzülüyor musunuz?

Çin’de Uygur Müslümanlarına zulm ediliyor. Siz üzülüyor musunuz?

Somali’de Haçlılar Müslümanlara savaş açtılar, ülkelerini işgal ettiler, meşru hükümetlerini yıktılar, orada da savaş var, kan ve gözyaşı var, sefalet ve bin türlü rezalet var. Siz Somali için ağladınız mı hiç?

Guantanamo cehennemi zindanında yüzlerce din kardeşimiz en ağır şartlar altında eziliyor. Onlara ne kadar acıyıp ağlıyorsunuz?

İmanı ve vicdanı olan bir Müslümanın bunca facia karşısında ağlamaması, feryat ve figan kopartmaması, kendini yerden yere atarak hıçkırıklara boğulmaması mümkün müdür?

Yüce Allah bizi onlara kardeş yapmıştır. Yüce Peygamber “Doğuda bir Müslümanın ayağına diken batsa, batıdaki Müslüman o dikenin acısını yüreğinde hissedecektir” buyurmuştur.

Moskof’ların Özi şehrini ve kalesini alıp Müslümanları kılıçtan geçirdiklerini öğrenince zamanın Padişahı Birinci Abdülhamid Han hazretleri ta yürekten bir “Ah!..” kopartmış, sonra yere yıkılıp kalmış. İnme inmiş sultana. Biraz yatmış ve canını Allah’a teslim etmiş. Merhametli Padişahmış. Kederinden ölmüş...

Müslümanlar öldürülür, kılımız kıpırdamaz... Müslümanların başına ateş yağdırılır, aldırmayız. Müslüman ülkeler işgal edilir, gereği gibi protesto etmeyiz.

Ah vicdansız Müslümanlar!.

Mehmet Şevket Eygi

araştırmacı yazar